ARRAN La Safor davant les agressions masclistes a la comarca

Publicat el

Volem manifestar la nostra total condemna a les agressions i actituds masclistes que es donen dia a dia als espais i ambients festius de la comarca. El passat dissabte 16 d’agost aquestes agressions van arribar a provocar un intent de violació a la zona d’oci nocturn de la platja de Gandia. Aquesta no és més que la més alarmant de les agressions, la cosificació de les dones i el sentiment de superioritat dels homes respecte a estes porten a la falsa creença d’estar legitimat per apropiar-se d’un cos.

Però també hi ha altres agressions menys visibles; com les mirades i comentaris bavosos cap a les dones, les dones no ens vestim per provocar-te; tocar més del compte a l’hora de lligar, el meu cos, les meues normes; insistir quan ja t’han dit que no, NO ÉS NO.

La violència estructural que genera el patriarcat contra les dones, com per exemple negar el dret a decidir sobre el nostre propi cos amb la reforma de la llei de l’avortament, és la causa de l’augment d’aquestes agressions ja que genera de forma subliminar en la consciència col·lectiva el pensar que pots decidir sobre el cos d’una altra persona.

Per respondre a estes agressions als nostres espais d’oci cal que cada dona s’empodere i crear una resposta col.lectiva sense caure en paternalismes. De manera paral·lela cal fer una aposta ferma per l’autoorganització de les dones en tots els nivells de la nostra vida.

EL PATRIARCAT ÉS VIOLÈNCIA, COMBATEM-LO AMB TOTES LES NOSTRES FORCES!

CREEM ALTERNATIVES, DONA, EMPODERA’T I LLUITA!


Cap agressió sense resposta